Élet-Stílus

Szeptemberben tér vissza Vitalij Klicsko

Az egyik német napilap értesülései szerint a WBC (Boksz Világtanács) és a WBO (Boksz Világtanács) egykori nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Vitalij Klicsko a veretlen izraeli Roman Greenberg ellen szeptemberben tér vissza.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Az idősebbik Klicsko (35-2-0; 34 KO) 24 éves ellenfele Angliában él, eddigi bunyós pályafutása huszonöt profi találkozóját kivétel nélkül megnyerte, s tizenhét alkalommal még a pontozólapok összeszámolására sem volt szükség. A feltörekvő öklöző tavaly bokszolta élete első címmérkőzését az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) interkontinentális bajnoki címéért Alex Vasszijlev ellen, amelyet a hatodik menetben idő előtt abszolvált. Pár hónappal később novemberben meg is védte titulusát Alexei Varakin ellen. Jóllehet mérlege makulátlan, azonban meg kell jegyezni, hogy pillanatnyilag még egyik nagy világszervezet sem rangsorolja a legjobb tizenöt versenyző között.

Mint ismeretes, az idősebbik Klicsko június 2-án a WBC világbajnokával, Oleg Maszkajevvel szeretett volna megküzdeni, azonban ez a meccs a felek között időközben fellépő tárgyalási problémák miatt meghiúsult, így az ukrán kiválóságnak az év végéig várnia kell a nagy mérkőzésre. Előtte azonban most szeptemberben több éves kihagyást követően kell sikeresen visszatérnie, ami akár még okozhat problémát is, hiszen egy sikerre éhes fiatal feltörekvő bunyós képes lehet akár meglepetést is okozni.

A találkozó valószínűleg 10 menetre lesz kiírva, s nem kizárt, hogy Németországban kerül megrendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik