Élet-Stílus

Mourinho: a Chelsea volt a jobb

A Liverpool, akárcsak két éve, ezúttal is elbúcsúztatta az esélyesebbnek vélt Chelsea-t a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Jose Mourinho, a londoniak portugál edzője szerint a jobbik csapat esett ki.

„A Chelsea volt a jobb” – kezdte nyilatkozatát Jose Mourinho, a londoniak menedzsere, miután gratulált a Liverpool továbbjutásához. „Megérdemeltük volna, hogy bejussunk a döntőbe. Úgy gondolom, mi voltunk a jobbak az első mérkőzésen és most is, de tizenöt-húsz év múlva sajnos már senki sem fog emlékezni

Kapcsolódó link

bajnokokligaja.lap.hu

erre, csak arra, hogy a büntetőpárbajt a Liverpool nyerte, és megérdemelten, hiszen a játék eme elemében sajnos erősebb volt. Tudom, hogy

Kapcsolódó videó


Büntetőpárbaj

a szurkolóink szíve most megszakad, de én büszke vagyok a játékosaimra és osztozom velük a kiesés miatt érzett fájdalmukban” – hangzott a folyton piszkálódó edző ezúttal „normális” nyilatkozata.

Az már más kérdés, hogy a statisztika nem támasztja alá Mourinho szavait. A Liverpool ugyanis többet birtokolta a labdát (54-46 százalékban), többször lőtt kapura (13-10) és többször is találta el azt (6-4), mint londoni ellenfele. És persze a legfontosabb: a ‘Pool gólt is szerzett Daniel Agger révén, akit később a meccs emberének is megválasztottak, de az igazi hős Pepe Reina kapus volt, aki a büntetőpárbaj során két lövést is hárított. „Pepe egyszerűen zseniális, csodálatos volt a szétlövés során!” – foglalt állást az ügyben Dirk Kuyt, aki a mindent eldöntő tizenegyest értékesítette szerda éjszaka az Anfield Roadon.


Mourinho: a Chelsea volt a jobb 1

Minden eldõlt (BBC)



„A Liverpool az egyik legjobb európai klub, és én azért vagyok itt, hogy trófeákat nyerjek. Közel kerültünk a BL-győzelemhez, most már csak fel kellene tenni a koronát a teljesítményünkre” – folytatta a holland csatár, akinek mindegy, a ‘Pool ki ellen vívja majd az athéni döntőt. “Az AC Milan és a Manchester egyaránt nagy klub, nem számít, melyikük jut tovább, ám az biztos, hogy történelmi jelentősége lenne, ha két Premier League-csapat vívná a finálét” – tette hozzá. Rafa Benítez viszont tudja, kit szeretne ellenfélnek Athénban, de nem árulta el, inkább csapatáról és annak közönségéről beszélt.

„Igazán jól kezdődtünk, de nehéz volt irányítani a mérkőzést, hiszen a Chelsea tele van klasszis játékosokkal. A második félidőben fölényben is játszottak, ám mi jól védekeztünk és néhány helyzetünk is adódott. Azt hiszem, a labdarúgóim tudták, ezen az estén hogyan kell legyőzni a Chelsea-t, büszke is vagyok rájuk és a közönségünkre is. A szurkolóink ezúttal is nagyszerűek voltak, fantasztikus hangulatot teremtettek” – magyarázta a Liverpool spanyol vezetőedzője.


Mourinho: a Chelsea volt a jobb 2

Steven Gerrard és Frank Lampard (BBC)



A Mersey-parti együttes május 23-án, Athénban ötről a hatra léphet majd – legalábbis ami a Bajnokok Ligája-, illetve BEK-serlegei számát illeti.


BL-elődöntő, visszavágó:
Liverpool-Chelsea 1-0, 11-esekkel: 4-1
Gólok: 5, illetve 1
Sárga lap: 1, ill. 1
Piros lap: 0, ill. 0
Kapuralövés: 6, ill. 4
Fölé/mellé: 7, ill. 6
Szabálytalanság: 32, ill. 21
Szöglet: 5, ill 6
Les: 3, ill. 5
Labdapirtoklás: 36:06, ill. 32:16
Százalékban: 54%, ill. 46%

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik