Élet-Stílus

Internetes börzén értékesítik a roncsautókat

Az Union Biztosító internetes licitálással értékesíti az ügyfelei totálkáros autóit. A cég szerint ezzel egyszerűsödik a kárrendezés, több pénzhez juthat az ügyfél és hosszabb távon akár a biztosítási díjak is csökkenhetnek.

Roncsbörze néven új szolgáltatást indított ügyfelei részére az Union Biztosító. A rendszer két hete indult, eddig 20 totálkáros autó talált gazdára. A szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődő vásárlók – gépjárműjavítók, autóbontók – részére. A roncsbörze informatikai hátterét a T-Online Magyarország Zrt. biztosítja a marketline.hu elektronikus piactér segítségével.

A vásárolni szándékozóknak regisztráltatni kell magukat, hogy az újonnan beérkezett törött járművekről e-mailben kapjanak értesítést. A honlapra belépve megtekinthetik a roncs fényképeit és részletes adatait, vásárlási szándék esetén pedig három munkanapon belül vételi ajánlatot tehetnek. Ezután a vevőnek kell gondoskodnia a gépjármű elszállításáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik