Élet-Stílus

Gyorshajtókra vadásznak decemberig

Május elsejétől december végéig tartó közlekedésbiztonsági akciósorozatba kezdett a rendőrség. A gyorshajtókat, az ittas vezetőket és a biztonsági övet mellőzőket igyekeznek kiszűrni a rendőrök – írja a Népszabadság.

A legfrissebb uniós felmérés Magyarországot még mindig a sereghajtók között említi a halálos kimenetelű közlekedési balesetek és a közúti tragédiák halálos áldozatainak számát tekintve egyaránt. Miközben a régi és új uniós országok az elmúlt hat évben, azaz az EU Fehér könyvének 2001-es elfogadása óta jelentős sikereket értek el a balesetek számának csökkentése terén.

A rendőrség a lesújtó közlekedésbiztonsági adatok miatt május elsején december 31-ig tartó közlekedési akciósorozatot indított. Elsősorban a gyorshajtókra és az ittas vezetőkre “vadásznak”, de szigorú büntetésre számíthatnak azok is, akik “elfelejtik” bekapcsolni a biztonsági övet.


A rendőrség ugyan tisztában vannak, hogy a hét hónaposra tervezett akcióval az országosan 2700 fős közlekedésrendészet erején felül vállal feladatot. Az akció ugyanis csak akkor lehet hatásos, ha folyamatos, és a rendőrök minden gyorshajtót megállítanak és igazoltatnak – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik