Élet-Stílus

Doppingbotrány: hosszú pertől tartanak

Az idei nagy körversenyek, a Giro, a Tour és a Vuelta szempontjából túl hosszú eljárásra számít a spanyolországi doppingbotrányban Pat McQuaid, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

Kapcsolódó linkek:


bicikli.lap.hu

“Nincs elég idő kiértékelni a hatezer oldalas ügyiratot ahhoz, hogy megakadályozzuk a 107 érintett elindulását az idei Tour de France-on. Év vége előtt biztos nem készülünk el vele, ráadásul egyelőre a közelmúltban felbukkant 49 új név tulajdonosairól sem tudunk semmit” – jelentette ki a sportvezető, hozzátéve: a Tour szervezői felkérték a csapatokat, hogy ne nevezzék az ügybe keveredett kerekeseket.

A doppingbotrány legutóbbi fejleménye, hogy a nap folyamán Rómában kihallgatták a Giro d’Italia-győztes Ivan Bassót, aki ellen újból vizsgálatot indított az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI).

A 29 éves olasz kiválóság – akivel a Discovery Channel csapat hétfőn szerződést bontott – neve szerepelt a doppingdoktorként elhíresült spanyol Eufemiano Fuentes listáján. A kétórás, és végül elnapolt tárgyaláson arra szólították fel a kerekest, hogy járuljon hozzá saját és a CONI birtokába jutott vértasakokban lévő DNS-minta összehasonlításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik