Élet-Stílus

NHL: előnyben az Ottawa és a San Jose

Újabb győzelmével az Ottawa és a San Jose lépéselőnybe került, 2-1-es vezetésre tett szert a saját párharcában az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság rájátszásának második fordulójában.

Az Ottawa keddre virradóra hazai pályán győzte le a New Jersey együttesét. Az első két harmadban nem esett gól, majd Tom Preissing révén a Senators jutott előnyhöz a záró felvonás elején. Martin Brodeur, a világ egyik legjobb kapusa bizony nem állt a helyzet magaslatán: éles szögből úgy kapott gól, hogy a korong a kapuvas és közte jutott el a hálóig. Nagy potya volt. A második hazai gólról azonban már nem tehetett, nem is volt a jégen, amikor 59:04-nél Jason Spezza az üres kapuba talált. „Nagyon jó érzés a sportág legendája (Martin Brodeur) ellen játszani, és még jobb legyőzni” – nyilatkozta a 25 védéssel második playoff-shutoutját jegyző Ray Emery.

A nap másik mérkőzésén a San Jose otthonában, vert helyzetből felállva verte a Detroitot. Nicklas Lidström találatára Ryane Clowe válaszolt a második harmad derekán, a mérkőzést pedig a az idei rájátszásban másodszor eredményes Jonathan Cheechoo döntötte el az utolsó játékrészben: egy pimasz csellel becsapta Dominik Haseket, majd közelről a kapuba pofozta a pakkot. Illik megemlíteni Jevgenyij Nabokov nevét is, hiszen a Sharks kapusa 29 lövésnek állta útját.

NHL, rájátszás, 2. forduló
Keleti-főcsoport:
Ottawa Senators-New Jersey Devils 2-0
A párharc állása: 2-1, az Ottawa javára.

Nyugati-főcsoport:
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-1
A párharc állása: 2-1, a San Jose javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik