Élet-Stílus

NBA: söpört a Cleveland (videó)

A Cleveland csapata kisöpörte a Washingtont, a Houston és a San Antonio pedig már csak egy sikerre van a továbbjutástól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek:

nba.lap.hu
sport.lap.hu

A Cleveland együttese negyedszer is legyőzte a sérülés miatt Gilbert Arenast és Caron Butlert is nélkülöző Washington együttesét, így 4-0-val jutott a főcsoport elődöntőjébe, ahol vagy New Jerseyvel, vagy Torontóval találkozik. Nem mellékesen: e tett történelminek minősül, hiszen Cavs’ fennállása során először söpörte ki ellenfelét a playoffban. Legutóbb, keddre virradóra 97-90-re nyertek LeBron Jamesék, a 22 éves szupersztár a párharc során másodszor ért el legalább 30 pontot, most 31-et szerzett, míg Zydrunas Ilgauskas 20, Larry Hughes pedig 19 egységgel vette ki részét a diadalból. „Számunkra nagyon jól jön, hogy így egy kicsit rápihenhetünk a következő feladatra” – mondta LeBron James.


NBA: söpört a Cleveland (videó) 1

LeBron Jamesék söpörtek (Getty)



Nyugaton a Houston és a San Antonio már csak egy győzelemre van a továbbjutástól. A Rockets 3-2-re vezet a Utah ellen, miután hazai pályán négy ponttal legyőzte az ellenfelét, amely az első három negyedben még vezetett. De a végén a houstoniak nevethettek, köszönhetően Tracy McGrady és Jao Ming remek játékának. Mind a két kosaras dupla-duplával zárt, előbbi 26 pontot és 16 asszisztot, utóbbi 21 pontot és 15 lepettanót tett be a közösbe. A San Antonio az utolsó negyedben mutatott pazar teljesítményével (hatpontos hátrányából a végén hétpontos előnyt kovácsolt) intézte el harmadszor is a Devert: Tim Duncan 22, Manu Ginobili 18, Tony Parker pedig 15 pontot dobott, míg átellenben Carmelo Anthony 29-ig, Allen Iverson 22-ig jutott.

NBA, rájátszás, 1. forduló


Keleti-főcsoport:
Washington Wizards-Cleveland Cavaliers 90-97
Továbbjutott: a Cleveland, 4-0-val.

Nyugati-főcsoport:
Houston Rockets-Utah Jazz 96-92
A párharc állása: 3-2, a Houston javára.

Denver Nuggets-San Antonio Spurs 89-96
A párharc állása: 3-1, a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik