Élet-Stílus

Federer és Nadal különleges csatája

A világelső svájci Roger Federernek és legnagyobb riválisának, a spanyol Rafael Nadalnak hamarosan alkalma kínálkozik arra, hogy bebizonyítsa: a füves és a salakos borítást egyszerre uralja.

Kapcsolódó linkek:

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A négyszeres wimbledoni bajnok svájci csillag és a Roland Garrost eddig már kétszer meghódító spanyol klasszis egy olyan, külön erre az alkalomra épített játéktéren méri majd össze tudását Palma de Mallorcán, amelyen a térfelek egyik oldala füves, másik fele pedig salakos. „Bizonyára szórakoztató lesz egy olyan pályán játszani, amely többféle borítással rendelkezik. És azt is érdekes lesz látni, hogy ki milyen taktikát választ majd ezen a mérkőzésen” – mondta a világelső Federer.

A szervezők 19 nap alatt építették meg – 1,2 millió eurós (300 millió forintos) költséggel – a különleges pályát, amelyen akár úgy is alakulhatnak a dolgok, hogy a játékosok füvön fogadják a labdát, majd esetleg a salakos részről ütnek egy nyerőt – és fordítva. A bemutató mérkőzést várhatóan teltház, hétezer néző előtt bonyolítják le, a hazai pálya előnyét Nadal élvezi, aki éppen Mallorcán született.

Federer négy éve nem veszített füvön, sorozatban 48-szor nyert, a salakspecialista Nadal pedig rekordot jelentő 72 meccsén nem talált legyőzőre kedvenc borításán. A két klasszis eddig tíz meccset vívott egymással, hétszer Nadal nyert. A spanyol salakon mindig jobb volt, mint Federer, a svájci pedig füvön verte riválisát, kemény pályán két-két sikert arattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik