Élet-Stílus

NHL: maratoni csatában szépített a Rangers

A New York Rangers kétszeri hosszabbítás után gyűrte le a vendég Buffalót, és szépített 2-1-re az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második körében. Nyugaton a Vancouver otthon kapott ki az Anaheim Duckstól, amely szintén 2-1-re vezet.

Az első körben az Atlantát lenullázó New York-i együttesnek mindenképpen nyernie kellett a harmadik, hazai találkozón, ha nem akart egy körrel később a Thrashers sorsára jutni. A mérkőzést meg is nyerte a második ráadás 16. percében Michal Rozsival góljával a Rangers. A világbajnokságon eddig remeklő cseh csapat, így egy ideig biztosan nem számíthat a védőre, akárcsak Jaromir Jagrra, aki a második negyedben szerezte meg a mérkőzés első gólját.

A záróharmadban Daniel Briere kihasznált egy emberfórt, és innentől kezdve a mérkőzés a két kapus csatájáról szólt: Henrik Lundqvist 38, Ryan Miller pedig 45 védést mutatott be, de a meccset eldöntő gólról nem ő tehetett. A párharc első összecsapásán lesérülő Rozsival lövésénél többen is előtte álltak, így csak későn vette észre a villámgyorsan érkező korongot.


NHL: maratoni csatában szépített a Rangers 1

Ezt a New York-i találatot nem adták meg (AP)


A nyugati főcsoportban a Ducks elleni második meccset szintén kétszeri hosszabbításban nyerte a Vancouver, a harmadik összecsapás azonban már a rendes játékidőben eldőlt az Anaheim remek emberelőnyös sorának köszönhetően. Összesítésben 2-1-re vezetnek a Kacsák.

NHL, alapszakasz:
Keleti-főcsoport
New York Rangers-Buffalo Sabres 2-1 – kétszeri hosszabbítás után
Az állás: 2-1 a Buffalo javára.

Nyugati-főcsoport
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 2-3
Az állás: 2-1 az Anaheim javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik