Élet-Stílus

NBA: kisöpörték a címvédőt, kiesés szélén a Dallas

A tavalyi nagydöntő két szereplője közül, a Miami Heat egy meccset sem tudott nyerni az első körben a Chicago ellen, és szégyenszemre kiesett. A Dallas is egyre kritikusabb helyzetben, miután már csak egy vereségre van a búcsútól.

A Michael Jordan éra óta nem nyert egy sorozatot sem a Bulls együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában, de idén igen meggyőző teljesítménnyel esélyt sem hagytak az első körben a Miaminak. A negyedik floridai meccsen sokáig nem tudott elszakadni egyik csapat sem, és az első félidőben végig a hazaiak vezettek.

A harmadik negyedben következett be a fordulat, amikor egy 11-2-es roham után már a Bullsnál volt az előny, és ezt innentől kezdve biztosan őrizték a dudaszóig. A Heat mestere Pat Riley csak sportszerzűen gratulálni tudott ellenfelüknek a találkozót követően. „Félelmetes csapattal futottunk össze már az első körben, akik teljesen megérdemelten léptek tovább. Ilyen játékkal még sokra vihetik az idei playoffban.” – nyilatkozta a mester. A következő körben a Bulls a Detroittal találkozik.


NBA: kisöpörték a címvédőt, kiesés szélén a Dallas 1

A francia Pietrus zsákolását messzirõl figyeli a Dallas-védelem (AP)


A második fordulótól egyre távolabb a Dallas együttese, amely a Golden State otthonában már a harmadik vereségét szenvedte el, és innentől kezdve három meccset kellene nyernie, ha folytatni akarja.

Hétfőre virradóra ismét Baron Davis volt a győzelem kulcsa, aki 33 pontjával, és a hajrában kiosztott asszisztjaival térdre kényszeríttette a texasi gárdát. A félidőben még egyenlő állásnál vonultak a csapatok az öltözőbe, miután a dudaszó előtti pillanatokban Davis a félpályáról vágott be egy triplát. A harmadik negyed végén sem változott a helyzet, de hat perccel a lefújás előtt Nowitzkiéknél volt az előny. A remek a Warriors-védelemnek köszönhetően visszakapaszkodott a hazai együttes, és a másodpercekkel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt már ők voltak kedvezőbb helyzetben. A német MVP-jelölt két gyors triplával még visszahozta a dallasi reményeket, de Devin Harris eladott labdája után ünnepelhetett az oaklandi közönség.

A második legerősebb nyugati csapat, a Phoenix Los Angelesben is nyerni tudott, és már a következő hazai meccsen bebiztosíthatja az elődöntőbe jutást. A New Jersey-nek is csak egy mérkőzésre van szüksége a Torontóval szemben.

NBA, rájátszás:
Keleti főcsoport
New Jersey Nets-Toronto Raptors 102-81
Az állás: 3-1 a New Jersey javára.

Miami Heat-Chicago Bulls 79-92
Továbbjutott a Chicago, 4-0-lal.

Nyugati főcsoport
Golden State Warriors-Dallas Mavericks 103-99
Az állás: 3-1 a Golden State javára.

Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 100-113
Az állás: 3-1 a Phoenix javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik