Élet-Stílus

Kézilabda: Európa trónján a Kiel

Drámai visszavágón a THW Kiel együttese kétgólos győzelmet aratott az SG Flensburg ellen hazai pályán, és ezzel története során először nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az odavágón nem bírtak egymással a felek, a 28-28-as döntetlen papíron a negyeddöntőben a magyar bajnok Veszprémet búcsúztató Kielnek kedvezett. A hazaiak ellen szólt azonban, hogy mindössze kilenc egészséges játékossal állhattak ki az idény legfontosabb mérkőzésére.

Az első meccshez hasonlóan azonban a visszavágón is hihetetlen kiélezett küzdelem zajlott az Ostseehalle több mint tízezres kulisszája előtt. A hazaiak kezdték jobban, és a világbajnok Christian Zeitz révén hamar elhúztak három góllal. Az előny a szünetig ötgólosra duzzadt, a Flensburg csak a kapuban remeklő Jan Holpertnek köszönhette, hogy nem került komolyabb hátrányba.

A második félidőre jobban összeállt a vendégek védelme, de így is csak megközelíteni tudták a Kielt, ahol a hetek óta kirobbanó formában játszó Nikola Karabatic kilencszer volt eredményes, Zeitz pedig héttel terhelte meg Holpert kapuját. Egy gólnál közelebb sosem tudott férkőzni a Flensburg, és az első meccsen elért döntetlen után a kétgólos kieli győzelem azt jelentette, hogy a Karabatic-ék ünnepelhettek.

Bajnokok Ligája, döntő, visszavágó:
THW Kiel-SG Flensburg 29-27
A párharcot a Kiel nyerte összesítésben 57-55-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik