Élet-Stílus

Újabb négy továbbjutó a hokivébén

A csoportkör küzdelmei egyelőre nem sok izgalmat tartogatnak a moszkvai közönségnek a jégkorong világbajnokságon: a második fordulóban az esélyesek ismét könnyedén nyertek, és ezzel bejutottak a középdöntőbe.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

Hétfőn a szlovákokon, a kanadaiakon és svédeken volt a sor, hogy alaposan megleckéztessük ellenfeleiket. Ez mind a három csapatnak sikerült is, a negyedik mérkőzésen a svájciak győzték le nagy nehezen az olasz válogatottat. A hétfői győztesek már mind készülhetnek a középdöntőre, a kiscsapatok innentől kezdve azért küzdhetnek, hogy elkerüljék az alsóházi rájátszást.

A játéknap legérdekesebb mérkőzésének a szlovák-német összecsapás ígérkezett, de a sajnos északi szomszédaink csak helyenként villantották meg valós tudásukat. Hossáék hamar megszerezték a vezetést a németek ellen, de aztán sokáig semmi nem történt a jégen. A Moszkvába is esélyesként utazó szlovákok nem erőltették a góllövést, a németek pedig kettős előnyben sem voltak eredményesek.


Újabb négy továbbjutó a hokivébén 1

Az NHL-bõl ismert Aebischer védi az egyik olasz lövést (MTI/AP)


A második harmad elején megduplázta előnyét – ismét emberelőnyből – a szlovák csapat, és sajnos ezután sokáig nem változott a játék képe. A kívülről szorgalmasan lövöldöző németek a záróharmad közepén végre betaláltak, és ez felrázta az esélyesebb csapatot: percek alatt hármat lőttek a jóval gyengébb németeknek, és végül az végeredményt elnézve simán nyertek a szlovákok. A torna hátralévő részében ennél azonban többet kell mutatniuk, ha érmet szeretnének. A C csoport másik összecsapásán a kanadaiak a vártnál nehezebben gyűrték le a norvégokat.

Az A jelű kvartettben a svédek laza edzőmeccsen nyolcat vágtak a letteknek, akik két góllal jelezték azért, hogy ott vannak a jégen. A Svájc-Olaszország összecsapás volt a legszorosabb, itt az emberelőnyös helyzetek jobb kihasználása döntött.

A csoport
Svédország-Lettország 8-2
Svájc-Olaszország 2-1

Az állás:
1. (már továbbjutott) Svédország 6 pont (15-3)
2. (már továbbjutott) Svájc 6 (4-2)
3. Lettország 0 (3-10)
4. Olaszország 0 (2-9)

C csoport
Kanada-Norvégia 4-2
Szlovákia-Németország 5-1

Az állás:
1. (már továbbjutott) Szlovákia 6 (8-1)
2. (már továbbjutott) Kanada 6 (7-4)
3. Németország 0 (3-8)
4. Norvégia 0 (2-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik