Élet-Stílus

A kormány elfogadta az új konferenciaközpont tervét

A kormány jóváhagyta az önkormányzati minisztérium tervét, mely szerint a volt Expo-területen lévő Tüskecsarnok nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz - közölte a kormányszóvivői iroda.

A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz – áll a kormányszóvivői iroda vasárnapi közleményében.


A Tüskecsarnokban 4300 ember befogadására alkalmas plenáris termet és ugyanilyen befogadóképességű szekciótermeket alakítanának ki.


A csarnok befejezése hozzávetőleg 6 milliárd forintos beruházást jelent, amelyet a szaktárca részben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Regionális Operatív Programjának forrásaiból, magánbefektető bevonásával szeretne megvalósítani. A befektetői pályázatot a minisztérium legkorábban nyár végén írja ki, a Tüskecsarnokot pedig a tervek szerint 2008 végén-2009 elején nyithatják meg.


Előzetes számítások szerint az új kongresszusi központ 3400 új munkahelyet és éves szinten 3 milliárd forint többlet-adóbevételt jelenthet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik