Élet-Stílus

Felix Sturm visszavágott Castillejónak

A németek középsúlyú üdvöskéje, Felix Sturm a szombat esti Oberhausen-i bokszgálán pontozásos győzelmet aratott Javier Castillejo felett, és ezzel visszaszerezte a a WBA középsúlyú világbajnoki övét.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A mérkőzés felvezetése nem volt mentes a botrányoktól, hiszen alig másfél héttel ezelőtt az Universum Felix Sturm túlzott anyagi követelése miatt lefújta a bokszgálát, bár fél órával később mégis visszakoztak. Azt nem tudni, hogy végül melyik fél engedett, de a német istálló keménykedése valahol érthető volt, hiszen Sturm a tavaly nyári Castillejo mérkőzés után decemberben sem kápráztatta el a közönségét, ugyanis Gavin Topp-ot kicsit mintha túl szigorúan léptették le egy sérülés miatt a 6. menetben, pont, amikor az ausztrál kezdte átvenni az irányítást.

A Oberhausen-i gálán viszont már az “igazi” Sturm lépett kötelek közé. A kezdeti eseménytelenebb, menetek után Castillejo vette át a kezdeményezést, bár Sturm mindvégig jól kontrolálta ellenfele próbálkozásait, és sokmozgásos taktikával, valamint remek kettős fedezékével blokkolta az ütések nagy részét. Sturm fölénye a 7. menettől kezdett kidomborodni, mivel jobbhorgokkal remekül fékezte meg a címvédő kezdeményezéseit, aki hiába szorította kötelekhez, a német ütéssel búcsúzott az első találkozásukon végzeteseknek bizonyuló szituációkból. Sturm előnye egyértelmű volt, bár az utolsó két menetben már túl sokat szaladgált a ringben, így a pontozás szorossá vált, de még így is egyhangú volt a verdikt: 116-112, 115-114 és 116-112 a kihívónak.

Felix Sturm (27-2-0) ismét világbajnok lett középsúlyban, már harmadik alkalommal. Ha a mostani formáját állandósítani tudja, még hosszú ideig bajnok maradhat. A régi-új világbajnoki a mérkőzés után arról is beszélt, hogy jelenleg 1-1 az állás közte, és Javier Castillejo (61-7-0) között, és nem lenne ellenére egy mindent eldöntő küzdelemnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik