Élet-Stílus

NHL: borult a papírforma

Némi meglepetésre idegenben került lépéselőnybe az Ottawa és a San Jose csapata a New Jersey, illetve a Detroit ellen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásának második körében.

Kapcsolódó linkek:

nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Az Ottawa alaposan meglepte a házigazda New Jerseyt: Jason Spezza góljával már a 90. másodpercben megszerezte a vezetést, majd kihasználva a védelem és Martin Brodeur kapus zavarodottságát, villámgyorsan négygólos előnyre tett szert, ráadásul a harmadik találatot jegyző Dean McAmmond emberhátrányban volt eredményes. Ezt követően rendezte a sorait a Devils, és a második harmad elején már csak egy gól volt a hátránya. A folytatás kiegyenlített küzdelmet és mind a két oldalon egy-egy találatot hozott, így az Ottawa elvette a New Jersey pályaelőnyét, ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A San Jose együttese szintén idegenben szerzett előnyt a Detroit ellen. A házigazda ugyan fölényben játszott és többet is lőtt kapura, mint a Sharks, gólt azonban csak a vendégek tudtak szerezni. Az első harmadban 9:45-nél Matt Carle talált be egy szépen kijátszott akció végén, majd 10:05-nél Mike Grier lepte meg egy vátatlan lövéssel Dominik Hasek kapust. Illik még kiemelni a San Jose ketrece előtt szolgálatot teljesítő Jevgenyij Nabokovot is , aki idei első, pályafutása ötödik playoff-shutoutját jegyezte.

NHL, rájátszás
Keleti főcsoport, elődöntő:

New Jersey Devils-Ottawa Senators 4-5
A párharc állása: 1-0, az Ottawa javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Detroit Red Wings-San Jose Sharks 0-2
A párharc állása: 1-0, a San Jose javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik