Élet-Stílus

Már javában tart a Gozsdu-udvar felújítása

A Czigler Győző tervei alapján épült, több mint százéves műemléképületet, a Király és a Dob utcát összekötő Gozsdu-udvart az Autóker Holding Zrt. újítja fel.

A Gozsdu-udvar homlokzatát a rekonstrukció során eredeti állapotával megegyezően állítja vissza. Az épületekben lakások épülnek, az udvarokban pedig exkluzív üzletekkel, nívós éttermekkel tarkított bevásárlóutca létesül.

A 2005 márciusában elkezdett munkálatok során felújításra kerül az egykori reprezentatív üzletsor, csakúgy mint az egyenként hat emeletes épülettömb. Az emeleteken luxusszínvonalú lakások kerülnek kialakításra, míg az üzlethelyiségek különös gasztronómiai élményeket kínáló éttermeknek, magyar borokra specializált vináriumnak és a modern élethez szükséges, különböző szolgáltatásokat kínáló boltoknak, üzleteknek adnak majd helyet.



Már javában tart a Gozsdu-udvar felújítása 1

Látványterv a Gozsdu-udvarról (fotó: MTI)



A műemléki felújítás során eredeti állapotban állítják vissza az 1902-ben épült Gozsdu-udvar homlokzatát, 120 lakást, 28 kereskedelmi és vendéglátó egységet is kialakítanak. A Holló utcai telkeken további 126 lakás, egy 238 férőhelyes parkolóház, valamint a pinceszinteken 98 férőhelyes parkoló és wellnesscentrum épül.


A Gozsdu-udvar a budapesti belváros egyik presztízsértékű épületegyüttese. A története a XX. század legelejéig nyúlik vissza. Az összesen 60 ezer négyzetméter beépített terület 12 ezer négyzetméter kereskedelmi területet foglal magában az épületegyüttes földszintjén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik