Élet-Stílus

Doppingügy: Armstrong kiáll Landis mellett

Lance Armstrong, minden idők egyik legjobb országúti kerékpárosa kiáll honfitársa, a doppingolással vádolt Floyd Landis mellett.

Kapcsolódó linkek:

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

„Hiszek neki, hiszek az ártatlanságában. Viszont nem bízom a francia laborban!” – nyilatkozta a hétszeres Tour de France-győztes. Landis, a tavalyi Tour győztese kedden úgy nyilatkozott: megalapozatlan az a francia sajtóértesülés, mely szerint B-próbája is pozitív eredményt hozott a francia körversenyen.

A L’Equipe című francia sportlap hétfőn azt közölte, hogy a Floyd Landis által adott hét vizeletminta ismételt tesztje először negatív eredményt hozott, ugyanakkor egy francia laboratóriumban – speciális módszerekkel – elvégzett újabb vizsgálatok mesterséges tesztoszteron nyomait mutatták ki.

„Abban a laborban meghamisítják az eredményeket és bizonyítékokat tüntetnek el, ezért nem is járultunk hozzá, hogy ott elemezzék ki az adatokat. Tisztán nyertem meg a Tourt” – közölte a kerekes, aki a 17. szakaszon produkált pozitív mintát. Amennyiben bebizonyosodik bűnössége, Landisre kétéves eltiltás vár, és ő lesz az első a Tour de France 104 éves történetében, akit megfosztanak diadalától. Ez esetben a spanyol Oscar Pereiro Sio lesz a győztes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik