Élet-Stílus

UEFA: kikaptak az esélyesek

Az esélytelen nyugalmával várhatja a Werder Bremen csapata az UEFA kupa elődöntőjének visszavágóját, miután Barcelonában háromgólos vereséget szenvedett. A címvédő Sevilla is kikapott idegenben, de a hátránya egy hét múlva még simán behozható.

A csütörtöki odavágókat megelőzően a Werder és a Sevilla csapatát tartották esélyesnek a döntőbe kerülésre, ehhez képest mind a két csapat borzasztó gyenge játékkal szenvedett teljesen megérdemelt vereséget. A brémaiak még „örülhetnek” a 3-0-s végeredménynek, hiszen nem rajtuk múlt, hogy nem lett még egyértelműbb az Espanyol elleni összecsapás vége. A Sevilla is csalódást okozott, ők viszont egy góllal megúszták az Osasuna otthonában, így még nem kell lemondaniuk a címvédésről.

A Bremen jól kezdett a kis barcelonai csapat otthonában, de a kezdeti lendület negyedóra után elfogyott. Szerencséjükre az első hazai gólt még nem adta meg a bíró, de 20 perc elteltével egy begyakorolt, szöglet utáni figurából Hurtado már szabályos találatot szerzett. A gól után mind a két gárda rákapcsolt, de már ekkor kiütközött, hogy ma este a németek védelme könnyen zavarba hozható.

Az első félidőben több gól nem született, de az újrakezdést követően pillanatok alatt eldöntötte a meccset az Espanyol. A sorozat gólkirálya, Walter Pandiani ismét egy szöglet után fejjel mattolta Wiesét, akit pár perccel később egy durva szabálytalanság miatt teljesen jogosan lezavartak a pályáról. A támadásban addig sem sokat produkáló németek innentől kezdve csak arra törekedtek, hogy ne ússzon el a döntőbe jutás már az odavágón, ám a csereként érkező Corominas a Wiesét váltó Reinkét is felavatta.

A Sevilla sem sziporkázott az Osasuna otthonában, mégis egészen az 55. percig kellett várnia a pamplonai közönségnek az első gólra. Többet birtokolta a labdát, fölényben játszott, és sokkal több helyzete is volt a hazaiaknak, de végül meg kellett elégedniük a sovány előnnyel, amit a címvédő még könnyedén ledolgozhat az egy hét múlva esedékes visszavágón.

UEFA Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
Osasuna (spanyol)-Sevilla (spanyol) 1-0
Gól:
Soldado (55.)

Espanyol (spanyol)-Werder Bremen (német) 3-0
Gól:
Hurtado (20.), Pandiani (50.), Corominas (88.)
Piros lap: Wiese (58., Werder Bremen)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik