Élet-Stílus

Platini 785 millió forintot ígér az MLSZ-nek

A hétfői személyes találkozót követően csütörtökön megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ) Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének a levele, melyben összesen 785 millió forintnak megfelelő összegű támogatásról biztosította tagszervezetét.

A francia sportvezető a Kisteleki István MLSZ-elnöknek címzett levelében tételesen felsorolja, hogy milyen forrásokkal számolhat a magyar szövetség.

Az MLSZ közlése szerint a nemzetközi szövetségtől (FIFA) érkező 144 milliós tétellel együtt így összesen 929 millió forintnyi támogatás kerül a hazai futballt irányító szervezet számlájára a következő időszakban.

Kisteleki a Platinivel és Joseph Blatter FIFA-elnökkel folytatott egyeztetést követően arról számolt be hétfőn, hogy “mindkét szervezet irányítója kinyilvánította maximális szimpátiáját az MLSZ három alapvető projektjével (az OLLÉ pályaépítési, illetve az utánpótlás-nevelési programmal, valamint az edzőcentrum építésével) kapcsolatban és biztosította ezeket a kezdeményezéseket mind erkölcsi, mind más jellegű támogatásáról”.

Az UEFA-elöljáró leveléből kiderül, hogy az európai szövetség 1,2 millió svájci frankot juttat az MLSZ-nek az úgynevezett HatTrick programon keresztül. Ebből “szokásos tevékenységre” 200 ezret már átutalt, további 200 ezret pedig ezután küld, mégpedig a

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

2007/2008-as pénzügyi évre. Az OLLÉ-programot 400 ezer frankkal támogatja, és ugyanennyivel járul hozzá “minőségi menedzsment projektek” megvalósításához. Az összegeket a HatTrick Testület jóváhagyása után juttatja el az MLSZ-hez. A telki nemzeti edzőközpont létesítéséből 2 millió euróval veszi ki a részét az UEFA, ezen felül a magyar szövetség igényt tarthat 500 ezer euróra “társadalmi programokra”.

Joseph Blatter már korábban jelezte, hogy a FIFA az úgynevezett Goal 2 és Goal 3 programja keretében 400-400 ezer dollárral járul hozzá az MLSZ kezdeményezéseinek – az utánpótlás-nevelési, illetve az OLLÉ műfüves pályaépítési projektnek – a megvalósításához.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik