Élet-Stílus

Ronaldo tarolt az angol díjkiosztón

Cristiano Ronaldót, a Manchester United támadóját választotta az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) az Év játékosának, ráadásul a portugál cselgép a legjobb fiatalnak járó díjat is átvehette.

Cristiano Ronaldo elvárázsolta Angliát: a Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) a felnőttek és a fiatalok között is a 22 éves portugál klasszist választotta a szezon legjobbjának. Ugyanez a bravúr legutóbb – három évtizede – Andy Graynek sikerült, ő az Aston Villa labdarúgójaként nyert mind a két kategóriában. „Ez egy különös éjszaka a számomra. Csodálatos, hogy a játékostársaim és az ellenfeleim engem láttak a legjobbnak. Ez az elismerés újabb motivációt ad a jövőre” – mondta Ronaldo a vasárnap esti díjátadón.

A portugál csillag mögött Didier Drogba (Chelsea) végzett a második helyen, harmadikként pedig Paul Scholes (Manchester United) zárt, a nevezettek mellett Ryan Giggs (Manchester United) és Cesc Fabregas (Arsenal) neve szerepelt még a jelöltek között. A „legjobb fiatal játékos” kategóriában Ronaldo mellett Fabregas és Aaron Lennon (Tottenham) állhatott fel a dobogóra – a díjért egyébként Wayne Rooney (Manchester United), Kevin Doyle (Reading), valamint Micah Richardson (Manchester City) volt még versenyben. Hogy teljes legyen a manchesteriek öröme: Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere us elismerésben részesült. „Úgy gondolom, jelenleg ő a világ legjobbja, fantasztikusan teljesít ebben a szezonban” – nyilatkozta a skót szakvezető Ronaldóról, akiért 2003-ban 12.2 millió fontot fizetett a portugál Sportingnak. Kétség sem férhet hozzá: Ferguson kitűnő üzletet csinált a portugál cselgép megvásárlásával.


Ronaldo tarolt az angol díjkiosztón 1

Cristiano Ronaldo: boldogságtól ordítani (MTI/EPA)



21 gól: Cristiano Ronaldónak oroszlánrésze van abban, hogy a Manchester United vezeti a tabellát, ráadásul döntőbe jutott az FA Kupában, a BL-ben pedig elődöntőt játszhat. A portugál zseni klubszinten 21-szer volt eredményes eddig a szezonban: a bajnokságban 16, a kupában 3, a nemzetközi porondon 2 gólt lőtt.

John Terry, a Chelsea és az angol válogatott csapatkapitánya: „Cristiano Ronaldo olyan dolgokra képes, amelyekre más nem. Ha a legjobbját nyújtja, lehetetlen megállítani. Nincs nála jobb labdarúgó jelenleg a világon.”

Az Év csapata a Premier League-ben: Van der Sar (MU) – G. Neville (MU), Vidics (MU), R. Ferdinand (MU), Evra (MU) – Giggs (MU), Scholes (MU), Cristiano Ronaldo (MU), Gerrard (Liverpool) – Drogba (Chelsea), (Tottenham).

Az Év csapata a Championshipben: Murray (Wolverhampton) – Alexander (Preston), Bale (Southampton), D. Moore (Derby), C. Davies (West Bromwich) – Koumas (West Bromwich), Edwards (Sunderland), Whitehead (Sunderland), Kamara (West Bromwich) – Chopra (Cardiff), McSheffrey (Birmingham)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik