Élet-Stílus

Kínában mutatkozik be a következő luxus BMW

Pénteken mutatja be a BMW a Concept CS nevű modelljét Shanghaiban. A tanulmányautó a bajor cég új luxushajóját sejteti.

Egy ideje tudni, hogy a BMW egy új modellt tervez a 7-es és a Rolls Royce közé. A Shanghai Autoshown pénteken leleplezik a német autógyár a Concept CS modelljét. A jármű nem más, mint egy luxusautó, amely a legújabb tendenciát követi, négyajtós kupét formáz. Bár egyelőre a Mercedes CLS képviseli ezt a kategóriát, de hamarosan komoly konkurenciája akad, hiszen javában készül a Porsche Panamera és az Aston Martin Rapide is.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk, de állítólag a sorozatgyártású modellt is már javában tesztelik, és hamarosan azt is megmutatják a nagyvilágnak. Ugyan csak néhány centivel hosszabb a 7-es BMW-nél, de közel 10 centivel szélesebb annál, viszont a kupés megjelenésért 15 centivel alacsonyabban fut a tetővonal.


Kínában mutatkozik be a következő luxus BMW 1

BMW Concept CS (fotó:vezess.hu)


Arányait tekintve is kupés a CS, hiszen a hosszú orr mögött a tetővonal szinte a kocsi hátuljáig fut, limuzinszerű csomagtérfedél nincs. Egyértelmű, hogy ezúttal is az amerikai tervező Chris Bangle felel a formatervért, elég csak rápillantani a “vállrészén” illetve küszöbén futó élekre. A jelenlegi tendenciának megfelelően hatalmasra nőttek a hűtőmaszk BMW veséi is. A tanulmányautó 21 colos felnijei már nem is annyira tűnik elvetélt ötletnek, hiszen a 750i tesztautó is 20-as kerekeken gurult.

Nem véletlen az sem, hogy Sanghajban leplezik le CS-t, hiszen a BMW tavaly 45 000 autót adott el Kínában, közülük 8669 volt hetes, illetve az ázsiai ország az egyetlen ahol az ötös BMW hosszított kivitelben is kapható A 18 000-es amerikai hetes eladás után Kína a második legnagyobb piaca a BMW csúcsmodelljének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik