Élet-Stílus

Roy Jones kihívta Calzaghe-t

Az egykori világelső Roy Jones Jr. a nyáron mindenképpen a nagyközépsúlyú Joe Calzaghe-val szeretne összecsapni, s a cél érdekében kompromisszumokra is hajlandó mind a helyszínválasztás, mind pedig az osztozkodás tekintetében.

Azzal, hogy a korábbi világelső Roy Jones Jr. az év elején egy esetleges Bernard Hopkins elleni meccsről csakis fele-fele arányú osztozkodás esetén volt hajlandó beszélni, hamar megszakadtak a tárgyalások közte és a Golden Boy Promotions csapata között, Jones pedig ellenfél nélkül maradt. Később felvetődött egy Anthony Hanshaw elleni találkozó lehetősége a Showtime közvetítésével, a tárgyalások azonban ismételten zátonyra futottak. A súlycsoportoktól független lista egykori éllovasa a múlt héten ugyan homályos utalást tett egy németországi lehetőségről a WBO bajnoka ellen – kizárásos alapon csak Erdei Zsoltról lehetett szó – a napokban már egy júliusi, Joe Calzaghe elleni lehetőséget emlegetett, méghozzá a nagyközépsúlyú bajnok kategóriájában.

“Júliusban éppen ráérek, és hajlandó vagyok Calzaghe-val 168 fontban megmérkőzni, akár az Egyesült Királyság, akár az USA területén.” – nyilatkozta a BBC-nek Roy. “Leginkább annak lenne értelme, ha Joe utazna ide, a brit közönség ugyanis mindenképpen megtekintené a következő mérkőzését, míg az amerikai helyszín újabb rajongókat ültetne le a képernyők elé. Ugyanakkor én vagyok a kihívó, azaz oda kell mennem a lehetőségért, ahova az ajánlat szól.”

A héten annyi változás történt az ügyben, hogy Jones, aki Calzaghe kihívása óta nem kapott az ellenfél csapatától pozitív visszajelzést, a Boxingtalkkal készített interjúban kijelentette, hogy hajlandó kompromisszumra is a találkozó tető alá hozatalának érdekében. Ennek értelmében nincs kifogása az Egyesült Királyságbeli helyszín ellen, sőt, hajlandó belemenni abba is, hogy fele-fele arányú osztozkodás helyett a walesi ökölvívó a meccs összdíjazásának 60, ő pedig “mindössze” a 40 százalékát kapja meg. Jones hozzátette: ha ez az ajánlat sem kelti fel riválisa érdeklődését, akkor az azt jelenti, hogy Calzaghe be van tojva tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik