Élet-Stílus

Valujev: talpra fogok állni

A szombat este Stuttgartban detronizált nehézsúlyú bajnok Nyikolaj Valujev (46 győzelem – 1 vereség) állítja, talpra fog állni, és erősebb és jobb lesz, mint a Ruszlan Csagajev elleni mérkőzésen.

Mint ismeretes, az orosz óriás a 48. mérkőzésén szenvedte el első vereségét (egy küzdelme eredmény nélkül ért véget) a WBA elrendelt kihívója elleni találkozón. A lebokszolt 12 menet után a pontozólapokon 114-114 (döntetlen) és 115-113, 117-111 (Csagajev) állt, ezért Valujev hivatalosan többségi döntéssel vesztette el bajnoki címét. „Határozottan izgalmas találkozó volt, az ökölvívás nagyszerű éjszakája” – fogalmazott a látottakról Wilfried Sauerland, a gála szervezője. „Nagyon szoros küzdelem volt.”

Valujev önmagához képest nem bokszolt rosszul, habár a 12 menet alatt előjöttek a korlátai, merthogy óriási testméretei ellenére hiába döfködte ki a baljait, lassúnak bizonyult, és nem érte el velük ellenfeleit. Csagajev viszont beugrásokból óriási balkezeseket eresztett meg, ami bebizonyította, hogy ha mást nem, Valujev állát kiváló anyagból faragták. „Túl sok hibát vétettem” – fogalmazott Valujev. „Nem ütöttem eleget, és a lábam is túl lassú volt. Én tisztelem a legyőzőmet, és be kell valljam, hogy a döntés jogos volt. A jobb harcos nyert ezen az estén.”

Valujev optimista, és a reményei szerint vissza tudja magát küzdeni egy bajnoki címmérkőzésre. „Nincs rá okom, hogy temessem magam. Folytatom az edzéseket, és elég jó leszek ahhoz, hogy a WBA-nál újra lehetőséget kapjak. Remélem, hogy Ruszlan bajnok lesz addig, amíg megkapom a második lehetőséget. Boldogan bokszolnék vele még egyszer.”

Valujev társ-promótere, Don King szintén magabiztosan jelentette ki, hogy az orosz óriás talpra fog állni. „Nagyon büszke vagyok Nyikolajra.” – nyilatkozta King. „Nagyszerű küzdelem volt. Ő vissza fog térni, és újra a csúcsot fogja támadni. Ma ez egy Dávid-Goliát csata volt, és mindazok nyertek, akik látták a mérkőzést.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik