Élet-Stílus

Milliomos „ámokfutók” az országban

Hétfőn haladnak át Magyarországon a Runball 3000 elnevezésű autósfutam résztvevői. Az autósok Bécs felől érkeznek, és Horvátország irányába tartanak.

Nagy teljesítményű autókkal, motorokkal ma érkeznek Magyarországra a Runball 3000 futam résztvevői, de már kedden átlépik a magyar határt Horvátország felé.

A Belgiumból induló, és ott is végződő országúti futam mindössze egy hétig tart, amely alatt 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők. A magyar rendőröket az Európai Unió közlekedésrendészeti szerveit tömörítő szervezet, a TISPOL értesítette a rendezvényről, így itthon fokozott ellenőrzésre számíthatnak a futam résztvevői. A rendőrök főleg a gyorshajtásra figyelnek majd.


Milliomos „ámokfutók” az országban 1

Runball 3000 (fotó:vezess.hu)


A Runball 3000 mezőnyébe mindössze 50 autó juthat be, amelyek vezetőinek 4500, míg a navigátornak, illetve a további utasoknak 4000 eurót kell fizetni az induláskor. Ez az összeg fedezi a szállást, az étkezéseket, és a különböző programokon való részvételt is.

Április 14-én indult a menet Belgiumból, ahonnan Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Horvátországon, Olaszországon és Franciaországon keresztül érkeznek vissza Belgiumba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik