Élet-Stílus

Már egymillió a Mini

Hat évvel a sorozatgyártás megkezdése után legördült az egymilliomodik MINI modell az oxfordi gyártósorról.

A kisautó pályafutása töretlennek tetszik, az Egyesült Királyságban például a sorozatgyártás újraindulása óta idén márciusban adták el a legtöbb MINIt, 7854 darabot. Az alap- és dízelváltozat, a MINI One és MINI Cooper D) modellek 2007-ben bevezetik a MINI Clubmant is a hazai piacra, amely a keménytetős és a kabrió mellett a harmadik karosszériaváltozata lesz a MINInek.


Már egymillió a Mini 1

A milliomodik MINI


Az autó bevezetése óta egy teljesen új piaci szegmens hozott létre, a prémium kisautóét. A MINIket egytől egyig egyedi megrendelésre készítik, 80 százalékukat exportra. A kezdeti elképzelések szerint a kisautóból évente százezer darabot gyártottak volna, de az eladások 2005-ben már elérték az évi kétszázezres határt.

Ahogyan minden MINI modell, az egymilliomodik is megrendelésre készült. Ebben az esetben azonban a megrendelő a BMW csoport régi termékeit gondozó divíziója, a Mobile Tradition volt, így a kisautó sikerét szimbolizáló példány a nagyközönség számára is látható lesz. A mérföldkőnek számító MINI Cooper S színe „Pepper White”, a tetőt pedig a kifejezetten erre az alkalomra kifejlesztett „Almond Green” színre fújták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik