Élet-Stílus

Sztrájk a brüsszeli repülőtéren

Törölték a brüsszeli repülőtérről induló járatok nagy részét, az érkező gépeket pedig környező repülőterekre irányították át pénteken, mert a tűzoltók meglepetésszerűen sztrájkba kezdtek.

A brüsszeli repülőtéren a tűzoltók hirdettek péntek hajnalban váratlan sztrájkot, fizetésük emelését, illetve a természetbeni juttatások (az étkezési jegyek) növelését követelve. Mivel így nem lehetett garantálni az érkező és induló járatok biztonságát, a spontán munkabeszüntetés óriási káoszt okozott: főként, hogy ez a hétvége az egyik legforgalmasabb periódus a brüsszeli légikikötőben, mert most ér véget a tavaszi szünet, s rengetegen jönnek vissza nyaralásukból.


„A repülőtér gyakorlatilag zárva van, kivéve a kisgépek előtt” – közölte a belga főváros légikikötőjének szóvivője. Az érkező gépeket Liege, Charleroi, Ostende, Anvers, illetve a hollandiai Eindhoven és Amszterdam, továbbá a franciaországi Lille, Párizs és Beauvais repülőterére irányították át.


A sztrájkot reggel 8 órától este 6-ig hirdették meg. A repülőtér vezetése és a szakszervezet között azonban most is folynak a tárgyalások.


A Brüsszelbe érkező, illetve onnan induló péntek délelőtti Malév-gépeket is érintette a belga főváros repülőterén kezdődött sztrájk – értesült az MTI megtudta. Az érkező magyar gépet egy vidéki város repülőterére irányították át, az induló, Budapestre tartó délelőtti járatot pedig törölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik