Élet-Stílus

Motoros felvonulás az autósok miatt

Április 14 -én motoros találkozót tartanak Alsóörsön. A találkozó szervezői a közlekedési balestek vétlen motoros halálos áldozataira emlékeznek a hétvégén, illetve az autósok figyelmét szeretnék felhívni a kétkeréken közlekedők biztonságáért.

Az elmúlt hetekben igen sok tragikus motorbaleset történt az ország útjain. Ezekben a tragédiákban többnyire nem a motorosok hibáztak, és az elmúlt évek statisztikáit elemezve is az látszik, hogy az autósok egy jelentős hányada nem vesz tudomást a kétkerekűekkel közlekedőkről.

A találkozó szomorú aktualitását az adja, hogy csak március 31-én öt motoros halt meg az utakon, közülük hárman ugyanabban a balesetben a Veszprém megyei Alsóörs és Káptalanfüred között. Ott egy egyszerre négy autót előző személygépkocsi nem tudott időben visszatérni a saját sávjába, és ez okozta a három motoros halálát. A szombati találkozó résztvevői a tervek szerint rendőri felvezetéssel motoroznak el a baleset helyszínére, ahol rövid megemlékezést tartanak.

Éppen ezért április 14.-én Alsóörsön, a Városi Sportcsarnok parkolójában, délután fél 2-kor gyülekeznek mindazok a motorosok, akik szeretnék, ha nagyobb odafigyelést és biztonságot kaphatnának a közutakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik