Élet-Stílus

Eltörte a kezét Joe Calzaghe

A legrégebben regnáló profibokszbajnok, Joe Calzaghe szombat este meglehetősen sima győzelmet aratott az amerikai Peter Menfredo Jr. felett. A 20. sikeres címvédés örömét beárnyékolja, hogy a walesi harcosnak a 3. menetben eltört az egyik csontja a kézfejében.

A hírek szerint Calzaghe (43 győzelem – 0 vereség) bal kezében a scaphoid nevű csont tört el, amely a hüvelykujj alatt található. Az ökölvívásban ez a fajta sérülés nem számít kuriózumnak, és általában akkor következik be, amikor rossz technikával üt a bokszoló. Korrekciós műtétre nem minden esetben van szükség.

„Csalódott vagyok, hogy eltörtem a kezem, azonban az ökölvívásban az ilyen sérülések előfordulnak. Körülbelül négy hét múlva rendben leszek, és elkezdhetem a könnyített edzéseket a júliusi mérkőzésre, amelyet már most nagyon várok és izgatott vagyok” – beszélt Calzaghe.

Frank Warren promóter már keresi Calzaghe ellenfelét, azonban olybá tűnik, hogy a várt Mikkel Kessler elleni küzdelem nem jöhet létre, állítólag azért, mert a dán WBC/WBA világbajnok nem áll készen a júliusi mérkőzésre. A másik megcélzott ellenfél, a vitathatatlan középsúlyú bajnok Jermain Taylor, aki viszont májusban fog bokszolni Spinks ellen, ezért valószínűtlen, hogy ilyen rövid idő alatt ismét harcra készen álljon, figyelembe véve azt is, hogy az amerikainak súlykategóriát kell váltania a Calzaghe meccs kedvéért.

A hivatalos kihívó Denis Inkin (30 győzelem – 0 vereség) elleni küzdelem papíron lehetséges, amennyiben az universum orosz harcosa nem kényszerül „végső selejtező” mérkőzésre a brit Carl Froch (21 győzelem – 0 vereség) ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik