Élet-Stílus

A Continentalé lesz a szlovák Matador

A Continental AG, Hannover – a szükséges hatósági engedélyek megszerzése esetén – megvásárolja a szlovák Matador Group gumiabroncs és -szállítószalag-gyártó üzletágának 51 százalékos részesedését.

A Continental és a Matador 1998 óta 76-24 százalékos tulajdonrészarányban működtet egy tehergépjármű-gumiabroncsgyártó üzemet a szlovákiai Puchovban. A felek a tranzakció további részleteit nem hozták nyilvánosságra. A Matador Group 2006-ban 450 millió eurós forgalmat ért el 4770 alkalmazottal.

A cég ezzel optimalizálhatja piaci pozícióit Közép- és Kelet-Európában, valamint újabb piacokat szerez Oroszországban, Ukrajnában és a szovjet utódállamokban. A jelenlegi 5,5 millióról évi több mint 7 millióra növeli személygépjárműabroncs-gyártó kapacitást.

A Matador az abroncsok mellet széles választékban állít elő textilalapú szíjakat és szalagokat Szlovákiában. A vállalathoz tartozó ContiTech Conveyor Belt Group nyolc termelő bázissal rendelkezik Chilében, Kínában, Németországban, Görögországban, Indiában, Mexikóban és Magyarországon. A vállalat 2006-ban 2700 alkalmazottal 379 millió eurós forgalmat bonyolított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik