Élet-Stílus

BL: négy perc alatt eldőlt a müncheni csata

Az AC Milan négy perc alatt két rúgott góllal kiverte a Bajnokok Ligájából a Bayern Münchent. Az olasz csapat a Manchester Uniteddel találkozik a sorozat elődöntőjében, míg a másik ágon angol párharcot rendeznek: a PSV-t búcsúztató Liverpool a Chelsea-vel csap össze.

Bayern-Milan: négy perc alatt eldőlt

A Bayern München várhatta kellemesebb helyzetben a müncheni mérkőzést, tekintve hogy 2-2-es eredményt ért el Milábóban, ezért gól nélküli döntetlennel is kiharcolhatta volna a továbbjutást. Nagy tempóban kezdtek a csapatok, kapura viszont csak a hazaiak voltak veszélyesesek: Christian Lell közeli pöccintése után a jól helyezkedő Massimo Oddo, Lukas Podolski lövésénél pedig Dida mentett. Elől eleinte meglehetősen vérszegény volt a milánói együttes, az egy szem csatár, az eltiltott Alberto

Gilardinót helyettesítő veterán Filippo Inzaghi nem hozta a szívbajt a visszatérő Oliver Kahn kapusra.


A 27. percben némiképp váratlanul, helyzet nélkül szerezte meg a vezetést az AC Milan, köszönhetően Clarence Seedorf remek egyéni alakításának. A holland középpályás egy csellel két védőt is becsapott, majd a jobb alsó sarokba bombázott. A bajorok talán még sem ocsúdtak a bekapott gól utáni sokkból, már újra kezdőrúgáshoz készülődhettek. A 31. percben Gennaro Gattuso sarkalt a leshatárról kilépő Inzaghi elé, aki kíméletlenül kihasználta a helyzetét, ezzel a kiesés szélére sodorta a Bayernt. Ottmar Hitzfeld vezetőedző próbálta menteni a menthetőt: a szünetben középpályás Ottl Andreas helyett egy újabb csatárt küldött pályára. Ugyanakkor Roque Santa Cruzzal, majd a később beálló Claudio Pizarróval is csak mezőnyfölényt tudott kiharcolni a Bayern München, ez azonban meddőnek bizonyult, hiszen remekül zárt a milánói retesz.


BL: négy perc alatt eldőlt a müncheni csata 1

Oliver Kahn most szerepelt utoljára BL-meccsen (AP)


A bajorok jobb híján átlövésekkel kísérleteztek (elsősorban Mark van Bommel tüzelt), de ezek többsége nem jelentett komoly veszélyt, míg a másik oldalon, Kaká növelhette volna az előnyt, de Kahn két esetben is nagyot védett. A 70. percben – az eredmény tartását szem előtt tartva – az egyetlen milánói csatárt, Inzaghit is lecserélte Carlo Ancelotti. Az utolsó húsz percben valósággal felborult a pálya, a lelkesen küzdő, ám pontatlanul játszó németek azonban nem tudtak faragni a hátrányukból. Az AC Milan a kieséses szakaszban negyedszer is kiverte a Bayernt, és az elődöntőben az AS Romát 8-3-as összesítéssel elintéző angol Manchester Uniteddel találkozik. Remek párharcra van kilátás…

Liverpool-PSV: angol öröm

A hollandok edzője a hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereséget követően már letett a továbbjutásról, és ebből Philipp Cocúval, a PSV csapatkapitányával együtt nem is csinált titkot. Ilyen előzmények mellett nem is csoda, hogy az Eindhoven jóval tudása alatt focizott a Liverpool ellen. A két félidő elejét megnyomta a vendégcsapat, ugyanakkor a mérkőzés nagy részében a 2005-ös Bajnokok Ligája-győztes Benítez-legénység irányította a találkozót.

Az eindhoveniek jól kezdték a meccset, az első negyedórában azonnal megindultak előre, ahogy hozzájuk került a labda. A kezdeti rohamokat azonban a cserepadon pihenő Gerrard nélkül is kihúzta a Liverpool, és 20 perc elteltével átvette a meccs irányítását. Volt is néhány ígéretes helyzete az angoloknak, de tetemes, háromgólos előnyük birtokában valamennyit elszórakozták.


BL: négy perc alatt eldőlt a müncheni csata 2

A visszavágót is megnyerte a Liverpool (BBC)



A második félidő hasonlóan alakult, mint az első – a különbség csak annyi volt, hogy ezúttal csak tíz percig bírta a PSV. A mérkőzés elején is csak halovány remények végleg elúsztak, amikor az olasz játékvezető a 64. percben talán túl szigorúan zuhanyozni küldte Marcelist. A létszámfölényt nem sokkal később gólra is váltotta Crouch révén a Liverpool. A hollandok innentől kezdve teljesen leálltak, de az angolok sem erőltette a támadást. Crouchék néhány újabb elrontott ziccer után a közönséggel együtt ünnepelhették a négy közé jutást. A „vörösök” az elődöntőben a Valenciát búcsúztató Chelsea-vel találkoznak.

BL, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München-AC Milan (olasz) 0-2 (0-2)
Gól:
Seedorf (28.), Inzaghi (32.)
Továbbjutott: az AC Milan, 4-2-vel.

Liverpool-PSV Eindhoven 1-0 (0-0)
Gól:
Crouch (67.)
Kiállítva: Marcellis (64., PSV)
Továbbjutott: a Liverpool, kettős győzelemmel, 4-0-val.

Az elődöntő párosítása:
Chelsea-Liverpool
Manchester United-AC Milan

Az elődöntőt április 24-én és 25-én, illetve május 1-jén és 2-án bonyolítják le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik