Élet-Stílus

BL: Mourinho már a hosszabbításra készült (videó)

Jose Mourinho vezetőedző szerint csapata, a Chelsea elsősorban második félidei játékának köszönheti, hogy kiharcolta az elődöntőbe jutást a Valencia ellenében a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az 1-1-es döntetlenre végződött londoni első mérkőzés után a Chelsea a szünetben még 1-0-s hátrányban volt a valenciai visszavágón, azonban Andrij Sevcsenko 52., valamint Michael Essien a 90. percben szerzett találatával végül is megfordította a találkozót, egyben kiharcolta a négy közé kerülést.

„A szünet után remek teljesítményt nyújtottak

a játékosaim egy jó csapat ellen, egy félelmetes stadionban, úgy, hogy hátrányban voltak. Minden elismerésem az övék” – mondta a portugál edző aki azt is elárulta: már készült a hosszabbításra.

„Igazságtalannak tartottam, hogy a 90 perc alatt nem dőlt még el a javunkra a továbbjutás kérdése, de már szóltam a többieknek, hogy készítsék a frissítőket a ráadásra. Aztán egyszer csak a hálóba került a labda”. Mourinho a győztes gólt szerző Essient külön is megdicsérte. „Michael különleges labdarúgó. Egy igazi atléta, tele van erővel, akár minden nap képes lenne meccset játszani”.


BL: Mourinho már a hosszabbításra készült (videó) 1

Egy kupacban a londoni játékosok (BBC)


„A menedzserünk nem volt boldog a szünetben, de ez érthető, Mourinho figyelmeztetett bennünket, nehogy pánikba essünk” – kotyogta ki az öltözői titkokat John Terry, a Chelsea csapatkapitánya. „A második félidőben már jól játszottunk, és az, hogy megint egy késői góllal nyertünk, jelzi, mi sohasem adjuk fel a küzdelmet. Nagyon egységes csapatunk van, és minden játékos egyet akar: BL-t nyerni!” – jelentette ki a kitűnő védő. A Chelsea – amely az elmúlt 40 évben az első angol gárda, amely győzni tudott a Valencia otthonában – minden bizonnyal a Liverpoollal találkozik majd a BL-fináléba kerülésért.

A Valencia trénere, Quique Sanchez Flores azt mondta: nem tudja, hogy a jobb csapat nyert-e, de az biztos, hogy egy remek együttes harcolta ki a továbbjutást. „Kiapadhatatlan forrásaik vannak, fizikailag és egyéni játékban is nagyon erősek. Ennek ellenére fáj a vereség” – mondta a vezetőedző.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik