Élet-Stílus

Öt év alatt százmillió iPod

Az Apple bejelentette, hogy elkelt a százmilliomodik iPod, melynek köszönhetően az Apple digitális zenelejátszó platformja minden idők legnagyobb számban értékesített mp3 lejátszója lett.

Az első iPod modell öt és fél éve, 2001. novemberében került az üzletekbe és azóta a cég több mint 10 új változatot mutatott be: köztük az iPod öt generációját, valamint két iPod mini, két iPod nano és két iPod shuffle generációt. Az iTunes programmal és a hozzá kapcsolódó on-line zenebolttal együtt az iPod több tízmillió felhasználó digitális zenehallgatási szokásait változtatta meg.

Az iPod mára gyakorlatilag kiszorította a korábban igen divatos walkman és discman készülékeket, s az igen széles mp3 lejátszó kínálatban is képes volt megőrizni elsőségét. Az iPod nem csak az Apple sikerét hozta el, de trendet teremtett a szórakoztató informatika és a divatvilág összekapcsolásával. Ma már nem ritka, hogy neves divattervezők, vagy ismert márkák speciális iPod elhelyezésre alkalmas speciális lehetőségekkel vértezik fel legújabb ruháikat, hátizsákjaikat.

Az iPod kiegészítők gyártása külön iparággá nőtte ki magát. A több mint 4000 különféle speciális iPod kiegészítő között egyaránt megtalálhatók a divatos tokok és a hangszórók is, míg a 2007-es modellévben piacra kerülő gépjárművek jelentős része már gyárilag beépített iPod csatlakozási lehetőséget biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik