Élet-Stílus

Calzaghe nem örült a gyors sikernek

A győztes és a vesztes fél is egyetért azzal, hogy a mérkőzésvezető túl korán leállította a szombat esti Calzaghe-Manfredo mérkőzést, de hiába a kurta befejezés, mindenki meggyőződött arról, hogy az amerikai nem volt méltó kihívója a világbajnoknak.

Joe Calzaghe (43-0-0) szombat este a 20. alkalommal tette kockára 10 éve megszerzett WBO világbajnoki címét. Kihívója, a “Contender” című amerikai bokszszéria sztárja, Peter Manfredo Jr volt, aki meglehetősen népszerű ökölvívónak számít az Egyesült Államokban. A mérkőzés viszont egyoldalúra, és gyorsra sikerült, bár erről a mérkőzésvezető, Terry O’Connor is tehet, hiszen a 3. menet közepén úgy léptette le Manfredót, hogy annak állapota még nem indokolta volna az összecsapás beszüntetését. A visszajátszások sem igazolták a mérkőzésvezető döntését, ugyanis Calzaghe csapkodó ütései elkerülték a védekező Manfredót.

“Már vége volt, mielőtt az egész elkezdődött” – mondta Manfredo. “Éppen arra vártam, hogy befejezze a sorozatot, de nem voltam megütve. Elismerem azonban, hogy talán néhány ütéssel viszonozhattam volna a próbálkozásait. Nem voltam megütve, ezért úgy érzem, hibás döntést hozott a bíró.”

Az amerikai bokszoló a mérkőzés után nem sokkal már keményebben fogalmazott: “Én egy harcos vagyok. Én egy gladiátor vagyok. Nem volt joguk ahhoz, hogy megállítsák a mérkőzést, mert nem kaptam olyan ütést, ami ezt indokolná. Még mindig sokkban vagyok, nem tudom elhinni, hogy ilyen gyorsan leállították az összecsapást.”

Hasonló véleménnyel volt Calzaghe is, azonban ő kizárólag azért háborgott, mert szerette volna “vitathatatlanul” kiütni a nagy mellénnyel Walesbe érkező ellenfelét. “Azt gondolom, hogy tényleg egy kicsit korai volt a mérkőzése leállítás. De ha tovább is ment volna az összecsapás, a negyedik menetben kiütöttem volna. Talán a mérkőzésvezetőnek számolnia kellett volna, hiszen a köteleken lógott, azért nem került padlóra” – nyilatkozta Calzaghe. “Már 35 éves vagyok, de még mindig fejlődök, ezért újabb csúcsokat szeretnék meghódítani.”

A promóter Frank Warren elmondta, hogy Calzaghe júliusban lép legközelebb ringbe, és reméli, mindezt a dán Mikkel Kessler ellen teheti meg. Ugyanakkor remény van arra, hogy összejön a Jermain Taylor elleni összecsapás, vagy egy Bernard Hopkins elleni küzdelem. Utóbbira januárban kerülhetne sor.

Ugyanakkor, és ez talán a legfontosabb Calzaghe jövőjével kapcsolatban: Warrennek tárgyalnia kell Peter Kohllal, ugyanis a WBO kötelezővé tette a ranglistavezető Denis Inkin (30-0-0) elleni összecsapást!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik