Élet-Stílus

Az utóbbi évek legnagyobb közúti ellenőrzését ígéri a BRFK

Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosban jövő vasárnapig.

A fővárosi rendőrök fokozottan figyelik majd az agresszív és más, a közlekedőket irritáló szabálysértőket, de az lopott autókat is intenzíven keresik majd. Az autósok szinte folyamatosan számíthatnak a közlekedésbiztonsági ellenőrzésre a forgalmasabb útvonalakon és csomópontoknál, de a városból kivezető főbb útvonalakon is lesznek mozgó ellenőrzések és sebességmérések.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt években ilyen mértékű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre a fővárosban nem került sor, az akciótól azt várják, hogy kevesebb közúti közlekedési balesetek következik be az akció miatt.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: a húsvéti ünnepek során még mindig előfordul, hogy néhány járművezető ittasan ül a volánhoz, így nehezen tolerálják a többi járművezető lassúbb, ügyetlenebb vezetési stílusát és gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások a különböző forgalmi helyzetekben. Az ittas járművezető nemcsak saját életét és testi épségét, hanem a többi közlekedő biztonságát is nagymértékben veszélyezteti – írják.

Budapesten az elmúlt években csökkent az ittas járművezetők által okozott balesetek száma: a halálos kimenetelűek jelentős mértékben csökkentek, a súlyos sérüléssel végződőek már csak kisebb mértékben, azonban a könnyű kimenetelű baleseteknél növekedés tapasztalható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik