Élet-Stílus

Ungvári ötödik lett a cselgáncs Eb-n

A 66 kilogrammos Ungvári Miklós az ötödik helyen végzett a belgrádi cselgáncs Európa-bajnokság első napján. Burján László a hetedik, Perge Ilona, valamint Baczkó Bernadett pedig kilencedik lett.

A 2002-es Eb-n diadalmaskodó magyar kiválóság – aki a holland Dax Elmont elleni veresége miatt került vigaszágra – a bronzmeccsen Benjamin Darbelet-vel találkozott, és kezdettől fogva kezdeményezően lépett fel. A francia azonban minden fogást sikeresen bontott, majd 22 másodperccel a vége előtt földharcot kezdeményezett. Mivel ez nem sikerült neki, mindenki azt várta, hogy a bíró megszakítja a küzdelmet, és állást vezényel, csakhogy a ravasz rivális gyorsan átkulcsolta a kecskeméti klasszis nyakát, és fojtani kezdte. Ungvári csakhamar feladta a meccset.

A főágon legyőző hollandot már többször is elvertem, de komolyan felkészült belőlem, most viszont a franciának állásból esélye sem lett volna ellenem. Egy pillanatra félreértettem a helyzetet, és legfeljebb leszorításra vagy karprésre számítottam, így belesétáltam a csapdába. Csalódott vagyok!” – nyilatkozta Ungvári, aki a magyarok egyetlen éremesélyese volt a nyitónapon. Burján László (60 kg) a hetedik, míg Perge Ilona (52 kg) és Baczkó Bernadett (57 kg) kilencedikként zárta az Eb-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik