Élet-Stílus

Milliárdos magánbefektető is pályázik a Chryslerre

Mintegy 4,5 milliárd dolláros ajánlatot készül tenni a Chryslerre az amerikai milliárdos, Kirk Kerkorian befektetési cége, a Tracinda Corp. – írta a Wall Street Journal.

A DaimlerChrysler szerdán első alkalommal ismerte el, hogy tárgyal reménybeli vásárlókkal a Chryslerről. A céghez közeli források szerint jelenleg a Cerberus Capital Management magán értékpapírcsoport, a Blackstone-csoport és a nagy kanadai járműipari beszállító-gyártó cég, a Magna International társaság a leginkább esélyesek a Chrysler megvételére.

A Chrysler értékét 6 milliárd dollárra becsülik. Annak idején a Daimler 36 milliárd dollárt fizetett a Chryslerért, most viszont a cég csaknem másfél milliárd dolláros veszteséggel zárta tavalyi pénzügyi évét.

A Blackstone vételi ajánlatáról március végén érkeztek hírek, de ezekben árajánlatról nem volt szó. A Magna International állítólag 4,6-4,7 milliárd dollárt kínálna a vállalatért. A Magna jól ismeri a Chrysler körüli állapotokat, gyakorlatilag annak egyik legjelentősebb partnere (autóit világszerte szereli és látja el részegységekkel).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik