Élet-Stílus

Megindult a húsvéti tranzitfolyam

Mint minden évben, a nyugaton dolgozó román, szerb és ukrán vendégmunkások tömegesen indultak haza a húsvéti ünnepekre. A határokon ezért hosszú várakozásra lehet számítani.

Csütörtökön megindult az Európai Unióban dolgozó román, szerb, ukrán vendégmunkások rohama a magyar határokon. Főleg a hegyeshalmi határ belépő oldalán volt erős a forgalom, este már három óra hosszan kellett várakozniuk az autósoknak. Budapestnél az M1 bevezető szakaszán már csak lépésben tudtak haladni a kocsisorok.

Jelenleg kétórás várakozással számolhatnak a Magyarországra belépők és ez az uniós állampolgárokra is igaz, mindenkinek sorba kell állnia, mivel olyan sokan akarnak átjutni, hogy nem lehet szelektálni az autósokat. Aki nem akar várni, az a rajkai, a soproni, a kópházi és a fertődi átkelő felé kerüljön, ott sokkal jobb a helyzet.

Az aktuális helyzetről egyébként folyamatosan frissülő információkat ad a vám- és pénzügyőrség honlapján létrehozott szolgáltatás, mely azokat a határátlépő helyeket szerepelteti, ahol egy óránál hosszabb várakozási idővel kell számolni a személyforgalom esetében.

Napközben, illetve estére Románia felé Nagylaknál, Gyulánál és Ártándnál, a szerb határon Tompán és Röszkén, míg Ukrajnába Záhonynál várható torlódás a kilépő oldalon. Szombaton már mindenütt kisebb forgalomra számít a határőrség. Hosszú várakozásra lehet számítani majd hétfő délutántól, de kedden is, amikor visszautaznak a nyugati államokba a vendégmunkások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik