Élet-Stílus

Megújult a harkányi gyógyfürdőkórház

Átadták a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház mintegy 1,2 milliárd forintból felújított "A" épületét Harkányban csütörtökön.

A hazai artézi kútfúrás úttörőjéről elnevezett, mozgásszervi rehabilitációt végző intézmény legrégebbi, immár több mint százéves épületének rekonstrukciós munkáit a Humán Erőforrás Operatív Program keretében elnyert 963 millió forintból és a tulajdonos baranyai önkormányzat, s a Paksi Atomerőmű Zrt. hozzájárulásából fedezték.

A kivitelezés során a háromszintes épület teljes egészében megújult. Szakemberek elvégezték a szerkezetmegerősítési, homlokzatjavítási, a festési, burkolási munkákat, továbbá új vizesblokkokat, fűtési rendszert és villamos hálózatot építettek ki. A helyiségekben kicserélték a bútorokat és olyan fizikoterápiás, diagnosztikai eszközöket, berendezéseket helyeztek üzembe, amelyek megfelelnek a kor követelményeinek.

A harkányi gyógyvízre alapozva több mint fél évszázada működő kórház, betegforgalmát tekintve, a hévízi után, az ország második legnagyobb mozgásszervi szakintézménye. Összesen 320 ággyal rendelkeznek és tavaly 4.800 beteget kezeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik