Élet-Stílus

Csütörtöktől már szondáztatnak a rendőrök

Az országos akció április 11-ig tart, de az egyes rendőr-főkapitányságok maguk dönthetnek a fokozott ellenőrzések folytatásáról.

Szombattól minden megállított autóst megszondáztatnak a rendőrök – jelentette be Szabadfi Árpád, az országos rendőr-főkapitány helyettese. Mint mondta, az intézkedést az indokolja, hogy húsvétkor nagyobb arányban ülnek ittasan a volán mögé, mint az év más időszakában.

Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta: Budapesten már csütörtöktől megszondáztatják az autóvezetőket, és az akciót április 18-ig folytatják. Ellenőrzési pontot valamennyi kerületben felállítanak.



Csütörtöktől már szondáztatnak a rendőrök 1

Fokozott ellenõrzés húsvét elõtt (fotó: MTI)


Az akció mellett a rendőrség figyelemfelkeltő kampányt is indított az ittas vezetés ellen. A „Válaszd az életet! Anyák az ittas vezetés ellen” elnevezésű kampány arca Pártai Lucia meteorológus, aki a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez egy életmódváltásra való felhívás. Az időjós arra kért minden nőt, hogy a húsvéti vendéglátás során ne töltsenek alkoholt a hozzájuk autóval érkező sofőröknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik