Élet-Stílus

Másodszor is visszavonult Maske

A szombaton 10 év után újra ringbe lépő, s Virgil Hillnek nagy meglepetésre visszavágó Henry Maske leszögezte: a visszatérés egy mérkőzés erejéig tartott, hogy rendezze lezáratlan ügyét az amerikaival.

„Ez a befejezése hosszú karrieremnek. Hálás vagyok edzőmnek, Manfred Wolkének, akinek a segítségével véghez tudtam vinni ezt a tettet. Sok szép győzelmet arattam karrierem során. Már tíz éve be akartam fejezni” – nyilatkozta a 43 éves ökölvívó, akinek 1996-ban nem sikerült az amerikai Virgil Hillt legyőznie, így akkor vereséggel volt kénytelen távozni. Szombaton azonban, minden véleménynek és esélylatolgatásnak ellentmondva visszavágott szintén veterán riválisának, aki Münchenben nem kockáztatta cirkálósúlyú világbajnoki övét.

„Ígéretet tettem, és tartom is magam az ígérethez” – folytatta Maske. „Ez volt a végső célom. Ez egy különleges történet, ahogy különleges történet volt az első találkozónk is. Semmilyen körülmények között nem folytatom a karrierem!”

Egy évtizeddel a tervezett visszavonulás után ugyan, de mégiscsak győzelemmel fejezheti be sikeres karrierjét a rendkívül eredményes ökölvívó, aki 1993 és 1996 között 10 alkalommal védte meg az IBF félnehézsúlyú világbajnoki övét. Maske rekordja a szombat győzelemmel 31-1; 11 KO-ra hízott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik