Élet-Stílus

Canas-Djokovic döntő Miamiban

A szerb Novak Djokovic és az argentin Guillermo Canas játssza a döntőt a 6,9 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna férfi versenyében. A nőknél már kialakult a finálé párosítása.

A 19 éves Djokovicnak mindössze 1 óra 2 percre volt szüksége ahhoz, hogy a nála csupán egy héttel idősebb brit Andy Murray ellenében biztosítsa a helyét a fináléban a Mestersorozat második állomásán. A játék minden elemében jobb volt riválisánál, aki a találkozót követően nem is keresett mentségeket, csupán annyit mondott: mindent elrontott.

Djokovic következő ellenfele, Canas, aki a nyolcaddöntőben a világelső svájci Roger Federert – heteken belül második alkalommal – búcsúztatta az elődöntőben a horvát Ivan Ljubicicnél bizonyult jobbnak.

„Fantasztikusan érzem magam. Kétszer is sikerült megvernem Rogert az elmúlt napokban, most pedig ráadásul a döntőbe kerültem. Büszke vagyok az elmúlt 6 hónapban mutatott teljesítményemre.” – mondta a találkozót követően Canas. Horvát riválisa nem állta meg, hogy ne tegyen megjegyzést az egykoron tiltott szerek használatával lebukott argentinra.

„Egy doppingos múlttal rendelkező sportolót mindenhova szabadkártyával meghívnak a szervezők, hogy ezzel segítsék a visszatérését. Én ezt nem érzem túl igazságosnak, olyan ez mintha egy börtönből szabadult elítéltnek azonnal a kezébe nyomnánk egy fegyvert.” – nyilatkozta Ljubicic, aki csak az első szettben tudta megszorítani argentin riválisát.

A nőknél a Justine Henin-Hardenne és Serena Williams játszik a fináléban.

Miami
Férfiak, elődöntő:
Djokovic (szerb, 10.)-Murray (brit, 12.) 6:1, 6:0
Canas (argentin)-Ljubicic (horvát, 7.) 7:5, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik