Élet-Stílus

Miami: szuperdöntő a nőknél

Serena Williams–Justin Henin döntőt rendeznek Miamiban, a 6,9 millió dollár összdíjazású tenisztorna női egyes döntőjében.

A világelső belga Justin Henin először jutott döntőbe Miamiban, miután magabiztos játékkal, könnyedén legyőzte az orosz Anna Csakvetadzét. Henin következő ellenfele a mind jobb formába lendülő Serena Williams lesz, aki a fináléba vezető út utolsó állomásán egy szoros és egy sima szettben fektette két vállra a 19 esztendős izraeli Shahar Peert.

„Kicsit ideges voltam, nehezen lendültem játékba, aztán vége felé már egészen jól teniszeztem” – magyarázta a háromszoros győztes Serena. A fiatalabbik Williams-lány már a szombaton esedékes döntőről is ejtett néhány szót, és ezekből kiderül, nagyra tartja Henint. „A női mezőny egyik, ha nem a legjobb játékosa lesz az ellenfelem. A Justin elleni csata lesz az igazi erőpróba a számomra” – mondta Serena, aki pályafutása során már ötször legyőzte a belga klasszist, és csak háromszor kapott ki tőle.

A sportág két nagyasszonya legutóbb a 2003-as wimbledoni bajnokság elődöntőjében találkozott – és erről meccsről az amerikai őriz szép emlékeket.


Miami: szuperdöntő a nőknél 1

Serena negyedik gyõzelmére készül Miamiban (MTI/EPA)



A férfiak még csak a negyeddöntőnél tartanak. A Roger Federer-verő argentin Guillermo Canas a spanyol Tommy Robredo legyőzésével az első olyan teniszezővé vált, aki a selejtezőben startolva jutott el az elődöntőig Miamiban. A következő ellenfele a tavalyi döntős horvát Ivan Ljubicic lesz, aki az argentin Juan Ignacio Chelát verte a négy közé jutásért. A másik ágon két 19 esztendős titán, a brit Andy Murray és a szerb Novak Djokoviccs csap össze. Egy már biztos, vasárnap új férfi bajnokot avatnak floridai tenisztornán.

Nők, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 13.)-Peer (izraeli, 14.) 7:6, 6:1
Henin (belga (2.)-Csakvetadze (orosz, 9.) 6:2, 6:3

Férfiak, negyeddöntő:
Ljubicic (horvát, 7.)-Chela (argentin, 23.) 6:3, 7:5
Canas (argentin)-Robredo (spanyol, 6.) 7:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik