Élet-Stílus

Kovács megsérült, elmarad a gála

Kovács Attila, az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka a hétvégén bokasérülést szenvedett, ezért a Pro-Box Promotion vezetése, egyeztetve a szakemberekkel, a bokszoló teljes felépüléséig elhalasztotta az április 13-ára tervezett szombathelyi bokszgálát.

Kovács Attila (20-1-0) az amerikai Robert Frazier ellen készült megvédeni a címét, de a szombat délelőtti futóedzésen egy rossz mozdulat miatt megsérült a bokáján, így címvédés helyett pihenő vár rá.

„Gondolom ráléptem valamire, vagy simán rosszul léptem, nem emlékszem pontosan. Arra viszont igen, hogy kifordult a bokám” – mondta az esetről a Vipera becenevű ökölvívó, aki hozzátette, hogy az első ijedség után nem gondolt komoly bajra. A bokszoló lábáról kedd este szedték le a pihentető gipszet, de azóta is rögzítve van a sérült rész. „Csütörtökön van még egy vizsgálat, de előreláthatólag a jövő hét közepéig tilos terhelnem” – tette hozzá Kovács.

A bokszoló edzői, Lévai István és Nagy Sándor, illetve Cséffalvay Péter szerdán arra jutottak, hogy ilyen körülmények között nem lenne szerencsés a bajnoki övet kockára tenni, ezért utóbbi, a Pro-Box Promotion ügyvezetője a mérkőzés mellett az egész rendezvényt elhalasztotta, amíg Kovács Attila nem áll készen a Frazier ellen összecsapásra. A Pro-Box Promotion reményei szerint a gála három-négy héttel az eredetileg tervezett időpont után megrendezésre kerülhet a szombathelyi Arena Savariában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik