Élet-Stílus

Phelps gyorsabb volt Csehnél

Rosszul indult, ugyanakkor annál jobb véget ért a magyar úszók szerda délelőtti pogramja a világbajnokságon: három versenyzőnk is bejutott az elődöntőbe. Az amerikai Michael Phelps a 200 méter vegyes selejtezőjében gyorsabb volt Cseh Lászlónál.


Az úszó-vb negyedik versenynapján Szepesi Nikolett és Verrasztó Evelyn is kiesett az 50 méteres hátúszás selejtezőjében, miután előbbi 29.46 másodperccel a 21., utóbbi 30.03-mal pedig csak a 33. lett.


A legjobb 16 közé jutott ugyanakkor Boulsevicz Beatrix 200 méter pillangón, Cseh László, valamint Kerékjártó Tamás pedig 200 méter vegyesen. Boulsevicz a 14. időt úszta 2:10.87 perccel, Cseh viszont másodikként, Kerékjártó pedig ötödikként lépett tovább a szám délutáni elődöntőjébe.

A Kőbánya SC klasszisa, aki bő egy másodperccel maradt el az Európa-csúcsától, 1:58.78 perc alatt tudta le a rövidebbik vegyesszámot, s nála egyedül az amerikai világcsúcstartó, Michael Phelps volt gyorsabb délelőtt. Kerékjártónak 1:59.67 perc kellett a célba éréshez, ami pedig nagy egyéni rekord. Ráadásul mindketten kvótát szereztek a pekingi olimpiára, mivel időeredményükkel sikerrel teljesítették az ötkarikás játékokon való részvételhez előírt szintet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik