Élet-Stílus

NHL: fogynak a playoff-helyek

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapja után a Keleti főcsoportban négy, nyugaton viszont már csak egy hely playoff-hely kiadó. A Pittsburgh is célba ért.

A Washingtont egy góllal legyőző, ekképp győzelmi sorozatát háromra nyújtó Pittsburgh hat esztendő szünet után lesz újra érdekelt tengerentúli elitliga rájátszásában. „A szezon előtt kitűztünk magunk elé egy célt, és ez most elértük. Nagyon izgalmas, hogy ott vagyunk a playoffban” – magyarázta elégedetten Ryan Whitney. A pittsburghi védő két góllal segítette az övéit a Capitals ellen, míg Sidney Crosby egy góllal és egy assziszttal, Jevgenyij Malkin pedig két góltérő átadással vette ki a részét a történelmi sikerből.

A New Jersey a New York Islanders legyőzésével biztosította be a helyét a rájátszásban – az „ördögök” sorozatban tizedszer lesznek ott az utószezonban. Martin Brodeur kapus főszerepet vállalt a csapat alapszakaszbeli menetelésében, és 44 győzelmével új klubcsúcsot is elkönyvelhetett. Az olimpiai bajnok hokis szerdára virradóra is remekelt, 23 lövés halt el benne, a meccs emberének mégsem őt, hanem a győztes gólt szerző, idén harmadszor eredményes újonc David Clarksont választották. A New Jersey és Pittsburgh mellett egyelőre csak a Buffalo és az Ottawa biztos playoff-résztvevő keleten.

A Nyugati főcsoport viszont már csak egy árva hely kiadó, miután a Nashville, az Anaheim, a Vancouver, a Detroit, a Dallas, a San Jose és a Minnesota is célba ért már. A fennmaradó egy helyre a Calgarynak van a legnagyobb esélye. A Minnesotát 0-0-s meccsen büntetőkkel verő kanadaiak hét ponttal előzik legfőbb riválisukat, a Coloradót, mely most is bukott…

NHL, alapszakasz, 165.játéknap:
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 2-5
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 3-4
New York Islanders-New Jersey Devils 2-3
Ottawa Senators-Boston Bruins 2-3
Montreal Canadiens-New York Rangers 6-4
Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 6-1
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 1-4
Nashville Predators-Edmonton Oilers 4-3
Minnesota Wild-Calgary Flames 0-1 – szétlövéssel
Dallas Stars-Phoenix Coyotes 6-0
Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 0-3
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik