Élet-Stílus

NBA: rájátszásban LeBron Jamesék

Mind a négy mérkőzésen vendéggyőzelem született az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Cleveland Indianában diadalmaskodott, és ezzel bebiztosította a helyét a playoffban.

A Los Angeles sztárja, Kobe Bryant egy parádés sorozatot produkált, legutóbbi öt meccsén legalább 40 pontot szerzett, a legutóbbi játéknapon azonban a 23-an tartották a Memphis védői. A rájátszásról már biztosan lemaradó, tök utolsó Grizzlies idegenben két góllal bizonyult jobbnak a Lakers-nél, amely jelenleg második a csoportjában, nyugaton pedig a hatodik.

Bryant nem játszott kiemelkedőt, a csapattársak viszont elképesztően gyengén céloztak (34 százalék a mezőnyből) és így szoros csatában alulmaradtak a Grizzlies-szel szemben, ahol az átlagban 39 pontot vállaló Mike Miller, Damon Stoudemire és Chucky Atkins trió sérülés miatt továbbra sem léphetett a parkettra. Két újonc, a karriercsúcsot dobó Tarence Kinsey (24 pont) és Rudy Gay (20) vezetésével az utolsó percekben is megőrizte soványka előnyét a vendégcsapat.


NBA: rájátszásban LeBron Jamesék 1

A kép csalóka: simán nyert a Dallas (AP)



Sokkal simább volt a Clevelend indianai vendégjátéka: LeBron Jamesék négyszer csaptak össze az idei szezonban a Pacers-szel, és szerdára virradóra 3-1-re javították a mérlegüket – nem mellesleg a keddi diadallal biztos résztvevői a playoffnak. A Cavaliers legutóbbi négy meccséből hármat elbukott, de így is felzárkózott a keleti főcsoport éllovasa, a hullámvölgyben lévő Detroit mögé. James volt a mérkőzés legjobbja a maga 26 pontjával, de ennél is fontosabb, hogy a palánk alatt (33-43 a lepattanók száma) és a büntetővonalról egyértelműen a vendégek voltak jobbak.

A ligaelső Dallas 16 ponttal verte a New Orleans együttesét, amely a századforduló óta nem bírta legyűrni a Mavericks-et. A texasiak ellen az sem segített, hogy az MVP-cím egyik várományosának tartott Dirk Nowitzki betegséggel bajlódott, és 15 pontjával messze a szezonbeli átlag alatt maradt.

NBA, alapszakasz, 138. játéknap:
Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 94-105
New Orleans Hornets-Dallas Mavericks 89-105
Minnesota Timberwolves-Seattle Supersonics 106-114
Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies 86-88

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik