Élet-Stílus

Canas újra elintézte Federert

Guillermo Canas a Miamiban zajló teniszviadalon újra két vállra fektette a világelső Roger Federert. A gyengébb képességű argentin játékos márciusban immáron másodszor intézte el a svájci klasszist, de Serena Williams sem kegyelmezett Marija Sarapovának.

Guillermo Canas márciusban már másodszor mutatta fel a stoptáblát a világ jelenlegi legjobbjának: a hónap elején, az Indian Wells-i torna második fordulójában 7:5, 6:2-re, szerdára virradóra, a Miamiban zajló viadal nyolcaddöntőjében pedig három szettben verte az esélyesebb (és amúgy erősebb) ellenfelét.

„Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyet simán kellett volna nyernem” – magyarázta Federer a legutóbbi botlása kapcsán. Amíg a svájci az orrát lógatva nyilatkozta a fentieket, addig Canasszal madarat lehetett volna fogatni újabb bravúrja után. „Magamat is megleptem ezzel a győzelemmel, olyan ez nekem, akár egy álom. Hogy mi a titkom? Fogalmam sincs. Talán annyi, hogy megpróbálom élvezni a játékot” – mondta boldogan a dél-amerikai teniszező. Canas – aki tavaly szeptemberben tért vissza 15 hónapos, doppingolásért kapott eltiltásából – az idén 12-3-as mérleggel bír, top tízes játékossal szemben viszont 3-0-ra áll, és ne feledjük: ő volt az a játékos, aki véget vetett Federer 41 mérkőzéses győzelmi sorozatának.

Floridában újra összecsapott Serena Williams és Marija Sarapova. Az amerikai hölgy, akárcsak az Australian Open döntőjében, most is átrobogott a világranglista második helyén álló orosz ellenfelén, szettenként csak egy-egy gémet engedélyezett riválisának. Serena ezzel visszavágott a testvérét ért sérelemért is, Sarapova ugyanis az előző körben éppen Venus Willamst búcsúztatta. „Tudtam, ha jól játszom, bármi megtörténhet. Az eredmény azt mutatja, hogy sima meccs volt, de ez így nem igaz, hiszen Marija (Sarapova) nagy harcos, minden pontért meg kellett küzdenem” – szerénykedett Serena.

Férfi, nyolcaddöntő:
Canas (argentin)-Federer (svájci, 1.) 7:6, 2:6, 7:6
Nadal (spanyol, 2.)-Del Potro (argentin) 6:0, 6:4
Roddick (amerikai, 3.)-Ferrer (spanyol, 13.) 7:5, 6:3
Robredo (spanyol, 6.)-Stepanek (cseh) 7:6, 5:7, 7:6
Chela (argentin)-Delic (amerikai) 6:3, 6:2
Ljubicic (horvát, 7.)-Nieminen (finn) 7:6, 6:4
Djokovic (szerb, 10.)-Lopez (spanyol) 6:0, 6:3
Murray (brit, 12.)-Mathieu (francia) 2:6, 7:5, 6:3

Nők, negyeddöntő:
Henin (belga, 2.)-Petrova (orosz, 6.) 7:6, 7:6
Csakvetadze (orosz, 9.)-Li (kínai, 15.) 4:6, 7:5, 6:2

Nyolcaddöntő:
S. Williams (amerikai, 13.)-Sarapova (orosz, 1.) 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik