Élet-Stílus

Hétvégétől felére szűkül a Vámház körút

A metróállomás építése miatt a Vámház körúton csak egy sávon haladhat a közúti forgalom a hétvégétől – közölte a BKV Zrt. sajtóirodája.

A közlemény szerint a forgalmi változások a tömegközlekedést is érintik, hiszen a félig lezárt Vámház körutat a villamospótló autóbuszok is használják majd, mivel a Kálvin téren a hétvégén (március 31-én és április 1-jén) kezdik építeni az ideiglenes villamoskitérőt, ezért egész nap 19-49-es jelzéssel közlekednek a Ganz csuklós „villamosok” az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar és a Batthyány tér között.

Miután befejezik a kitérő megépítését, április 2-ától a 49-es villamosok, rövidített útvonalon az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar és Kálvin tér (Lónyay utca) között közlekednek majd, míg a Deák Ferenc térre a meghosszabbított útvonalon közlekedő 18-47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet eljutni – olvasható a közleményben. A villamospótló autóbuszok a Hengermalom út és a Deák Ferenc tér között szállítják az utasokat, a 49-es villamosról átszállási lehetőség a Lónyay utcában kialakított ideiglenes villamos-végállomásnál lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik