Élet-Stílus

A Győr a Slagelsét kapta a női BL-ben

A női kézilabda BL-ben a Győr a dán Slagelse, a KEK-ben az FTC a román Oltchim Valcea csapatával találkozik – derült ki az elődöntők keddi bécsi sorsolásán. Mindkét magyar csapat idegenben kezd.

A Győr már eddig is sporttörténelmet írt, mert fennállása során a BL-ben még soha sem jutott el a legjobb négy közé. A Slagelse az elmúlt években sikert sikerre halmozott, és ebben a kiírásban a KEK-be átkerült FTC-vel volt azonos csoportban. A Népligetben a skandinávok nyertek 34-26-ra, az idegenbeli visszavágón viszont Németh András együttese diadalmaskodott egy góllal, 28-27-re.

„Itt már nincs könnyű ellenfél. Talán az orosz Toljatti csapata abból a szempontból lett volna jobb, mert a csoportkörből már ismerjük. Mindenki azt hitte, hogy a mi csoportunk a leggyengébb, erre innen a két továbbjutó sikerrel vette a negyeddöntőt. A pályán dőlnek el a dolgok. Remélem, hogy a javuló formánk

Honosítási ügyek


Ana Dokics és Kiril Lazarov a jelen állás szerint nem lesz magyar válogatott.
A szerb Dokics honosítási kérelmét visszautasították, míg a macedón Lazarov papírjait ugyan aláírták az illetékesek, a játékos azonban esküt nem tett, és bejelentette: elhagyja Veszprémet, és Zágrábban folytatja majd a pályafutását.

kitart még néhány hónapig” – mondta kedd délelőtt az MTI-nek Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője.

Az FTC számára a legnehezebb ellenfél, a Valcea jutott. A spanyol Union Ribarroja és a norvég Byasen Trondheim könnyebben legyőzhető lett volna. Németh András nem is örült az ellenfélnek: „Őket szerettük volna elkerülni. A Valcea gárdája megegyezik a vb-ezüstérmes román válogatottal, szinte csak a győri különítmény hiányzik belőle. Nagyon kevés esélyünk van, augusztusban Székelyudvarhelyen 20-10-es félidő után 39-26-os vereséget szenvedtünk tőlük.”

Érdekesség, hogy a két magyar kupacsapat szerdán Győrben bajnoki rangadót játszik. Az FTC előnye két fordulóval a vége előtt három pont, és veresége esetén is vélhetően az élen végez az alapszakaszban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik