Élet-Stílus

Jóval kevesebb út újul meg idén

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn azzal a hivatali javaslattal, hogy 23 út felújítását teljesen, hatot pedig részben kivegyenek az idei 10,6 milliárd forintos útfelújítási programból.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes elmondta,hogy a következő három évben várható beruházások, köztük a 4-es metró, illetve a csatornaépítések miatt célszerűtlen és gazdaságtalan lenne ezeket az utakat idén felújítani. Az adott munkálatok keretében újulnak majd meg ezeken a helyeken az útburkolatok – tette hozzá. A szocialista politikus közölte, hogy a hivatal rövidesen elkészíti a következő három év útfelújítási programját. Az évi 100 kilométeres útfelújítási terv megvalósulásával 2010-re megújulhat a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő úthálózat 70 százaléka – szögezte le a főpolgármester-helyettes.

A tavaly elfogadott ez évi útfelújítási program keretében még 150 kilométernyi útrekonstrukcióval számolt a főváros. Az állam azonban a korábban jelezett 7 milliárd helyett csak 2,1 milliárd forintot biztosított az idei évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik